Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Lunchen in Almere: De Plekken om te Genieten van een Lekkere Middagmaal

Almere, een moderne stad in de provincie Flevoland, staat bekend om zijn unieke architectuur, prachtige natuur en tal van recreatiemogelijkheden. Maar wist je dat Almere ook een geweldige plek is om te lunchen? Of je nu op zoek bent naar een gezellige brasserie, een hippe lunchroom of een restaurant met een prachtig uitzicht, Almere heeft het allemaal. In deze blogpost nemen we je mee langs enkele van de beste lunchplekken in deze bruisende stad.

Brasserie Julia’s Kitchen

Gelegen in het hart van Almere Centrum, biedt Brasserie Julia’s Kitchen een warme en gastvrije sfeer waar je kunt genieten van een heerlijke lunch. Het menu is gevarieerd, met zowel klassieke als moderne gerechten. Probeer zeker hun befaamde clubsandwich of de smaakvolle caesarsalade. En vergeet niet om jezelf te trakteren op een van hun huisgemaakte taarten als dessert!

Adres: Belfort 13, 1315 VH Almere

Tante Truus

Tante Truus is niet zomaar een lunchplek; het is een sociaal project waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam zijn. Dit gezellige eetcafé heeft een uitgebreide kaart met verse, lokale producten. Hun broodjes zijn beroemd in heel Almere en de soep van de dag is altijd een aanrader. Bovendien draag je met een bezoek aan Tante Truus bij aan een goede zaak.

Adres: Marktmeesterstraat 141, 1315 GC Almere

Loetje Almere

Als je zin hebt in een stevige lunch, dan is Loetje Almere de place to be. Bekend om hun beroemde biefstuk, biedt Loetje een uitgebreide lunchkaart met diverse vlees- en visgerechten. Het restaurant ligt aan de sfeervolle Grote Markt en heeft een groot terras waar je bij mooi weer heerlijk buiten kunt eten. Hun biefstuk Bali is een absolute must-try!

Adres: Grote Markt 192, 1315 BG Almere

Eetcafé Mokum

Eetcafé Mokum brengt een stukje Amsterdam naar Almere. Dit eetcafé serveert klassieke Nederlandse gerechten met een moderne twist. Van rijk belegde broodjes en frisse salades tot smakelijke pannenkoeken, er is voor ieder wat wils. Het interieur is gezellig en knus, wat het de perfecte plek maakt voor een ontspannen lunch.

Adres: Belfort 7, 1315 VB Almere

The Black Cockatoo

Voor de vegetariërs en veganisten onder ons is The Black Cockatoo een paradijs. Dit trendy café heeft een volledig plantaardig menu dat barst van de smaak en creativiteit. Probeer hun avocado toast of de kleurrijke poké bowl. Daarnaast schenken ze heerlijke biologische koffie en thee. De relaxte sfeer en het vriendelijke personeel maken de ervaring compleet.

Adres: Schutterstraat 12, 1315 TX Almere

BoatHouse Almere

Genieten van een lunch aan het water? Dan moet je bij BoatHouse Almere zijn. Gelegen aan het Gooimeer, biedt dit restaurant een adembenemend uitzicht en een uitgebreide lunchkaart. Het menu varieert van lichte salades en rijk belegde broodjes tot uitgebreide hoofdgerechten. Tijdens de zomermaanden kun je heerlijk vertoeven op het zonnige terras aan het water.

Adres: Noorderplassenweg 150, 1316 VV Almere

Lunchroom Tante Til

Deze charmante lunchroom is een favoriet onder de locals. Met een gezellig interieur en een vriendelijke bediening voel je je hier meteen thuis. Tante Til staat bekend om haar ambachtelijke broodjes en huisgemaakte soepen. Daarnaast hebben ze een assortiment aan zoete lekkernijen die perfect passen bij een kopje koffie of thee.

Adres: Leidseplein 8, 1324 DA Almere

Grand Café Le Baron

Midden in het stadscentrum van Almere vind je Grand Café Le Baron. Dit stijlvolle café biedt een gevarieerd lunchmenu met onder andere salades, sandwiches, en warme gerechten. De sfeervolle inrichting en het ruime terras maken het een ideale plek voor een uitgebreide lunchpauze. Probeer zeker de Le Baron Burger, een van de specialiteiten van het huis.

Adres: Belfort 18, 1315 VH Almere

Dubbel-Op Almere

Dubbel-Op is een modern en eigentijds restaurant met een uitstekende lunchkaart. Hun gerechten zijn gemaakt van verse, seizoensgebonden ingrediënten en variëren van gezonde salades tot hartige quiches. Het restaurant heeft een strak en modern interieur, met veel natuurlijke lichtinval. Een perfecte plek voor een zakelijke lunch of een ontspannen maaltijd met vrienden.

Adres: Stationsstraat 31, 1315 KG Almere

Bagels & Beans Almere

Liefhebbers van bagels moeten zeker een bezoek brengen aan Bagels & Beans in Almere. Deze keten staat bekend om zijn vers bereide bagels, die je kunt combineren met een breed scala aan spreads en toppings. Van een klassieke bagel met cream cheese tot een luxe variant met zalm en avocado, er is voor ieder wat wils. Combineer je bagel met een van hun verse sappen of smoothies voor een gezonde en smaakvolle lunch.

Adres: Stationsstraat 26, 1315 KG Almere

Conclusie

Of je nu een inwoner van Almere bent of de stad bezoekt, er zijn tal van geweldige plekken om te lunchen. Van gezellige brasserieën en trendy cafés tot restaurants met een prachtig uitzicht, Almere biedt voor ieder wat wils. Je kunt genieten van vers bereide maaltijden, heerlijke broodjes, gezonde salades en nog veel meer. De diverse eetgelegenheden zorgen ervoor dat er altijd wel iets is dat bij je smaak past. Dus de volgende keer dat je jezelf wilt trakteren op een heerlijke lunch, weet je precies waar je moet zijn. Neem de tijd om te ontspannen en geniet van de culinaire hoogstandjes die deze stad te bieden heeft.

Gerelateerde artikelen

Vind artikelen die aansluiten bij uw interesses

Kringloopwinkel in Almere

Kringloopwinkels in Almere: Duurzaam Shoppen en Meer

In een tijd waarin duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden, bieden kringloopwinkels een fantastische manier om bewust te consumeren. Deze winkels zijn niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook