Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ontbijten in Almere: De Beste Ontbijtplekken van de Stad

Ontbijten is een essentieel onderdeel van onze dagelijkse routine. Het geeft ons de energie om de dag goed te beginnen en zorgt ervoor dat we ons klaar voelen voor wat komen gaat. Almere, een moderne stad met een rijke culturele diversiteit, biedt tal van geweldige plekken waar je kunt genieten van een heerlijk ontbijt. Of je nu op zoek bent naar een snelle hap of een uitgebreide brunch, Almere heeft het allemaal. In deze blogpost nemen we je mee langs de beste ontbijtplekken in Almere.

Dubbel-Op Eten & Drinken

Gelegen in het hart van Almere, biedt Dubbel-Op Eten & Drinken een gezellige en gastvrije sfeer, perfect voor een ontspannen ochtend. Hun uitgebreid ontbijtmenu is een ware traktatie, variërend van versgebakken croissants tot smaakvolle omeletten. Hier vind je alles wat je nodig hebt om je dag goed te beginnen. Zorg ervoor dat je hun avocado toast met een perfect gepocheerd ei probeert – een absolute aanrader die je smaakpapillen zal verrassen!

Adres: Grote Markt 181, 1315 JD Almere

Bagels & Beans

Voor de liefhebbers van bagels is Bagels & Beans een must-visit. Deze populaire keten staat bekend om zijn heerlijke en vers gebakken bagels, die je kunt combineren met diverse spreads en toppings, zoals roomkaas, hummus, of zalm. Hun uitgebreide ontbijtmenu biedt iets voor iedereen, inclusief vegetarische en veganistische opties die zorgvuldig zijn samengesteld om aan verschillende dieetwensen te voldoen. Vergeet niet om hun biologische koffie te proberen; het is de perfecte manier om je ochtend op gang te brengen en energie op te doen voor de rest van de dag.

Adres: Belfort 7, 1315 VA Almere

Tante Truus

Tante Truus is niet zomaar een restaurant; het is een plek met een bijzondere missie. Dit sociale restaurant biedt werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, en dat maakt het een unieke en betekenisvolle plek om te ontbijten. Je kunt hier genieten van heerlijke, huisgemaakte gerechten die met liefde en zorg zijn bereid in een warme en gastvrije omgeving. Hun verse broodjes en smoothies zijn een geweldige keuze voor een gezond en voedzaam ontbijt dat je een goed gevoel geeft.

Adres: Schippergarage 14, 1315 SV Almere

Brasserie Julia

Als je op zoek bent naar een stijlvolle en comfortabele plek om te ontbijten, dan is Brasserie Julia de ideale bestemming. Deze charmante brasserie biedt een uitgebreid ontbijtmenu met zowel zoete als hartige opties, allemaal bereid met verse ingrediënten. Hun eggs benedict en American pancakes zijn bijzonder populair onder de gasten. Daarnaast kun je hier ook genieten van een glas vers geperst sinaasappelsap of een cappuccino van hoge kwaliteit, perfect om je ontbijt compleet te maken en je dag goed te beginnen.

Adres: Belfort 12, 1315 VB Almere

Yde’s Lunchroom

Yde’s Lunchroom is een charmante en gezellige plek waar je kunt ontspannen en genieten van een heerlijk ontbijt. Ze bieden een breed scala aan keuzes, van klassieke Nederlandse ontbijtopties zoals pannenkoeken en broodjes tot meer internationale gerechten zoals avocado toast en muesli. Hun verse sappen en koffie maken je maaltijd compleet en zorgen voor een verfrissende start van de dag. De vriendelijke sfeer en uitstekende service zorgen ervoor dat je hier graag terugkomt, keer op keer.

Adres: Stationsstraat 15, 1315 KJ Almere

The Black Cockatoo

The Black Cockatoo is dé plek voor wie houdt van een modern en gezond ontbijt. Dit trendy café heeft een uitgebreid aanbod aan veganistische en glutenvrije opties, perfect voor een bewuste levensstijl. Hun smoothie bowls en chia-pudding zijn absoluut het proberen waard; ze zijn niet alleen heerlijk maar ook voedzaam. Dit café onderscheidt zich door zijn focus op duurzaamheid en lokale producten, wat je terugziet in de kwaliteit en versheid van hun gerechten.

Adres: Schoutenstraat 20, 1315 LR Almere

Smullen & Spelen

Als je met kinderen op pad bent, is Smullen & Spelen een perfecte keuze. Dit kindvriendelijke café biedt een heerlijk ontbijtmenu met diverse opties, terwijl de kleintjes zich kunnen vermaken in de speelruimte die speciaal voor hen is ingericht. Van pannenkoeken en yoghurt met granola tot belegde broodjes, er is voor ieder wat wils. Het vriendelijke personeel doet er alles aan om je bezoek zo aangenaam mogelijk te maken, zodat zowel jij als je kinderen een fijne tijd hebben.

Adres: Grote Markt 174, 1315 BR Almere

ANNO

ANNO is een combinatie van een hotel en een restaurant, en biedt een fantastisch ontbijtmenu in een stijlvolle en ontspannen omgeving. Hier kun je kiezen uit een breed scala aan gerechten, van traditionele Nederlandse ontbijtopties zoals broodjes en kaas, tot internationale favorieten zoals croissants en muesli. Hun uitgebreide buffet is ideaal voor wie graag verschillende dingen probeert en van een uitgebreid ontbijt houdt. Bovendien biedt het stijlvolle interieur een rustige en ontspannen sfeer om van je ontbijt te genieten.

Adres: Grote Markt 121, 1315 JC Almere

Brownies&downieS Almere

Deze unieke plek combineert heerlijke gerechten met een sociaal doel. Brownies&downieS biedt werkgelegenheid aan mensen met een verstandelijke beperking en biedt tegelijkertijd een geweldige eetervaring voor de gasten. Hun ontbijtmenu bevat heerlijke broodjes, vers geperste sappen en natuurlijk hun beroemde brownies als zoete afsluiter. Het hartelijke en inclusieve karakter van dit café maakt het een feel-good plek om je dag te beginnen.

Adres: Zadelmakerstraat 1, 1315 AP Almere

DeliFrance Almere

DeliFrance is een bekende naam als het gaat om Franse lekkernijen. Ze bieden een breed scala aan ontbijtopties, van verse croissants en pain au chocolat tot rijkelijk belegde baguettes. Hun koffie en verse jus d’orange zijn de perfecte aanvulling op je maaltijd, en de comfortabele zitruimte nodigt uit tot een ontspannen ontbijt. Met snelle en vriendelijke service is DeliFrance een geweldige plek voor een smakelijk en stressvrij begin van de dag.

Adres: Stationsplein 27, 1315 KT Almere

Conclusie

Almere heeft veel te bieden als het gaat om ontbijtplekken. Of je nu op zoek bent naar een snel ontbijt voor onderweg, een gezellige brunch met vrienden of een kindvriendelijke locatie, er is altijd wel een plek die aan je wensen voldoet. De hierboven genoemde locaties zijn slechts een greep uit de vele geweldige ontbijtplekken die Almere rijk is. Dus waar wacht je nog op? Ga eropuit en ontdek jouw favoriete ontbijtplek in deze bruisende stad!

Gerelateerde artikelen

Vind artikelen die aansluiten bij uw interesses

Creatieve kracht van hybride krijtstoepborden

Naast de traditionele stoepborden met krijt zijn er ook hybride stoepborden verkrijgbaar. Deze borden combineren het beste van twee werelden – ze zijn geschikt voor zowel krijt als digitale displays.