Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Dineren in Almere: Culinaire Hoogtepunten van de Stad

Almere, de snelgroeiende stad in Flevoland, is niet alleen bekend om zijn innovatieve architectuur en prachtige natuur, maar ook om zijn gevarieerde culinaire scene. Of je nu op zoek bent naar een intieme eetervaring, een gezinsvriendelijk restaurant of een plek met exotische smaken, Almere biedt een scala aan eetgelegenheden die elke fijnproever tevreden zullen stellen. In deze blogpost nemen we je mee langs enkele van de beste plekken om te dineren in Almere.

ANNO Almere

ANNO Almere is een modern restaurant met een eigentijdse uitstraling. Gelegen in het hart van de stad, biedt ANNO een uitgebreid menu met zowel Nederlandse als internationale gerechten. Hun seizoensgebonden menu’s worden bereid met verse, lokale ingrediënten. De gezellige sfeer maakt het een perfecte plek voor een avondje uit met vrienden of familie. Probeer zeker hun verrassingsmenu voor een unieke culinaire ervaring.

Adres: Grote Markt 121, 1315 JC Almere

Restaurant Bakboord

Gelegen aan de oevers van het Gooimeer, biedt Restaurant Bakboord een adembenemend uitzicht dat perfect samengaat met hun verfijnde keuken. Dit restaurant staat bekend om zijn creatieve en smaakvolle gerechten, geïnspireerd door de Franse en Mediterrane keuken. Met een focus op duurzaamheid en kwaliteit, worden de gerechten bereid met biologische en lokale ingrediënten. Ideaal voor een romantisch diner bij zonsondergang.

Adres: Bergsmapad 1, 1358 AC Almere

Yamas

Liefhebbers van de Griekse keuken zullen zich direct thuis voelen bij Yamas. Dit sfeervolle restaurant serveert authentieke Griekse gerechten, van moussaka en souvlaki tot frisse salades en mezze. De warme ambiance en gastvrije bediening zorgen voor een gezellige avond uit. Vergeet niet te genieten van een glas ouzo of een huisgemaakte baklava als afsluiter.

Adres: Belfort 10, 1315 VB Almere

The Black Cockatoo

Voor een volledig plantaardige eetervaring is The Black Cockatoo een absolute aanrader. Dit trendy café-restaurant heeft een uitgebreid veganistisch menu dat barst van de smaak en creativiteit. Van kleurrijke buddha bowls tot hartige burgers en verrukkelijke desserts, alles wordt vers en met liefde bereid. Ideaal voor zowel veganisten als iedereen die eens iets anders wil proberen.

Adres: Schutterstraat 12, 1315 TX Almere

Kimono

Kimono brengt de verfijnde smaken van de Japanse keuken naar Almere. Dit stijlvolle restaurant biedt een breed scala aan sushi, sashimi en andere Japanse specialiteiten. Hun Omakase-menu, waarbij de chef-kok een selectie van de beste gerechten samenstelt, is een aanrader voor liefhebbers van de Japanse keuken. Het moderne interieur en de rustige sfeer maken het dineren bij Kimono tot een bijzondere ervaring.

Adres: Grote Markt 181, 1315 JD Almere

Sapporo Teppanyaki & Sushi

Bij Sapporo Teppanyaki & Sushi kun je genieten van een interactieve eetervaring. De getalenteerde chefs bereiden je maaltijd direct voor je ogen op de teppanyaki-plaat, wat zorgt voor zowel heerlijk eten als vermaak. Het menu biedt een ruime keuze aan sushi, sashimi en teppanyaki-gerechten. Dit restaurant is ideaal voor een avond vol culinaire verrassingen.

Adres: Forum 16, 1315 TG Almere

Loetje Almere

Loetje behoeft bijna geen introductie. Deze beroemde keten staat vooral bekend om zijn malse biefstukken, geserveerd in een heerlijke jus. Maar Loetje Almere biedt veel meer dan alleen biefstuk; het menu bevat ook diverse vis- en vegetarische gerechten. Het restaurant ligt aan de sfeervolle Grote Markt en heeft een groot terras voor de warmere dagen. Een must-visit voor vleesliefhebbers!

Adres: Grote Markt 192, 1315 BG Almere

Tante Truus

Tante Truus is een uniek eetcafé met een bijzondere missie. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, wat zorgt voor een warme en inclusieve sfeer. Het menu is gevarieerd en biedt voor ieder wat wils, van heerlijke dagschotels tot ambachtelijke broodjes en huisgemaakte soepen. Bovendien draag je met een bezoek aan Tante Truus bij aan een goed doel.

Adres: Marktmeesterstraat 141, 1315 GC Almere

Atlantis

Restaurant Atlantis neemt je mee op een culinaire reis door de Mediterrane keuken. Gelegen aan de rand van Almere, biedt dit elegante restaurant een breed scala aan gerechten uit landen rond de Middellandse Zee, zoals Italië, Spanje en Griekenland. Het sfeervolle interieur en het ruime terras maken het een ideale plek voor zowel informele als formele diners. Probeer zeker een van hun visgerechten, die vers en perfect bereid zijn.

Adres: Marineterrein 4, 1335 VK Almere

De Jutter

Voor een informele en gezellige eetervaring is De Jutter een uitstekende keuze. Dit eetcafé biedt een breed scala aan gerechten, van rijk gevulde salades tot smakelijke burgers en schnitzels. De ontspannen sfeer en de vriendelijke bediening maken het een favoriete plek onder de locals. Perfect voor een ontspannen avondje uit met vrienden of familie.

Adres: Grote Markt 42, 1315 JH Almere

Conclusie

Almere heeft een divers aanbod aan restaurants die iedere fijnproever tevreden zullen stellen. Of je nu zin hebt in een romantisch diner bij zonsondergang, een gezellige avond met vrienden of een nieuwe culinaire ervaring, deze stad heeft het allemaal. Van gezellige bistro’s met een intieme sfeer tot trendy eetgelegenheden met innovatieve gerechten, de culinaire scene van Almere biedt een breed scala aan smaken en stijlen. Bovendien worden veel restaurants omgeven door prachtige natuur en moderne architectuur, wat de eetervaring nog specialer maakt.

Gerelateerde artikelen

Vind artikelen die aansluiten bij uw interesses

Ziekenhuis in Almere

Ziekenhuis in Almere: Een Gids voor Zorg en Gezondheid

Almere, een van de jongste en snelst groeiende steden van Nederland, biedt zijn inwoners en bezoekers moderne faciliteiten en uitstekende gezondheidszorg. Een belangrijk onderdeel van deze infrastructuur is het ziekenhuis